Политика за поверителност

ПОЛИТИКА ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ НА МЕБЕЛИ ДИМОВ ООД

Уважаеми клиенти,

За нас защитата на данните и доверието, което ни гласувате, са много важни. В изпълнение изискванията, които имаме, според Общия регламент за защита на личните данни, Ви информираме за обработката на личните данни, които ни предоставяте при издаването и използването на нашия уебсайт mebelidimov.com, който е собственост на МЕБЕЛИ ДИМОВ ООД.

МЕБЕЛИ ДИМОВ ООД  е администратор на лични данни и отговаря за спазването на разпоредбите на Общия регламент относно защитата на данните. Нашата практика за защита на данните е в съответствие с действащото законодателство за защита на личните данни.

  1. Дефиниране на понятията

1.1. „Уебсайтът на МЕБЕЛИ ДИМОВ ООД” е уебсайтът  https://mebelidimov.com/, посредством които на ПОТРЕБИТЕЛИТЕ се предоставят информационни услуги и ресурси, описани в настоящите Общи условия.

1.2. „МЕБЕЛИ ДИМОВ” ООД (наричано по-долу МЕБЕЛИ ДИМОВ) e търговското дружество, вписано в Търговския регистър под ЕИК 118546552, със седалище и адрес на управление: гр. Силистра, ул. Тутракан №4.

1.3. „ПОТРЕБИТЕЛ” е всяко лице, което ползва предоставяните чрез уебсайта  информационни услуги и ресурси.

1.4 „ЛИЧНИ ДАННИ“ са всички данни, които се отнасят лично за Вас. Към тях спадат имена, имейл адрес или вашето потребителско поведение при използването на нашите електронни медии.

1.5. „Интернет страница” е част от Уебсайт, която може да е съставна или обособена.

1.6. „Електронна препратка” е връзка, обозначена в определена Интернет страница, която позволява автоматизирано препращане към друга Интернет страница, информационен ресурс или обект чрез стандартизирани протоколи.

1.7. „IP Адрес” („IP address”) е уникален идентификационен номер, асоцииращ компютър, Интернет страница или ресурс на ПОТРЕБИТЕЛЯ, по начин, който позволява локализирането им в глобалната Интернет мрежа.

2. Събиране на информация от потребителите на Уебсайта

2.1. По време на работа със Уебсайта, може да се събира автоматично техническа не-лична информация за потребителя, като например IP адреса на потребителя, адреса на друг сайт, от който потребителят е стигнал до Уебсайта, времето на посещението, типа на браузъра и езиковата версия. Също така може да събираме и анализираме навигационната информация, а именно адреса и пътя на потребителя през Сайта, действията, извършвани на Уебсайта, вътрешните препратки и т.н.

2.2. Личната информация на Потребителя се събира само при предварително разрешение от Потребителя да се събира и използва определена информация в рамките на тези правила. Това става, чрез доброволно попълване на контактната форма на сайта, която включва имена и електронна поща. Предоставяйки такова разрешение, потребителят предоставя личните си данни и информация доброволно.

2.3. Събирането и използването на личната информация на потребителя прави от МЕБЕЛИ ДИМОВ  за следните цели:

  • Обработка на запитвания и съобщения на потребителите на Уебсайта;
  • Обслужване на клиенти;
  • Анализ на данни и статистически изследвания с цел подобряване на предлаганите стоки, продукти или услуги;
  • Предоставяне и показване на специално избрано съдържание в съответствие с предпочитанията и интересите на Потребителите;
  • Маркетингови комуникации за популяризиране и рекламиране на продукти на МЕБЕЛИ ДИМОВ  и на трети страни.

2.4. МЕБЕЛИ ДИМОВ събира само лични данни за своите потребители и не изисква от тях да предоставят лична информация на трети лица.

2.5. Потребителите са свободни да изберат да се откажат от промоционалните и рекламните комуникации. МЕБЕЛИ ДИМОВ няма да изпращат допълнителни рекламни съобщения, след като бъдат получени възражения от потребителите.

2.6. МЕБЕЛИ ДИМОВ си запазва правото да разкрива и предоставя лична информация на Потребителя, ако това се изисква от закона, и когато считаме, че разкриването е необходимо за защита на нашите права и/или за изпълнение на съдебно производство, съдебно разпореждане или правен процес.

3. Права на ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

Според Общия регламент за защита на личните данни, който влиза в сила на 25 май 2018 г.,  субектът на данни (физическото лице, за което се отнасят данните) има следните права:

3.1. Потребителите имат право на достъп до личните данни, отнасящи се за тях.

3.2. Потребителите имат право да получат от МЕБЕЛИ ДИМОВ информация дали се обработват лични данни, свързани с тях. Ако това е така, потребителите имат право да получат достъп до съответните данни.

3.3. Потребителите имат право да изискат коригиране на личните данни, отнасящи се за тях, когато същите са неточни или неактуални.

3.4. Потребителите имат правото да поискат от МЕБЕЛИ ДИМОВ  изтриване на свързаните с тях лични данни, в следните случаи:

• личните данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани или обработвани;

• потребителят е оттеглил своето съгласие, върху което се основава обработването на лични данни, и няма друго правно основание за обработването на същите;

• потребителят е възразил срещу обработването на лични данни за целите на директния маркетинг и няма други законни основания за обработването на тези данни;

• личните данни, отнасящи се за съответния потребител, са били обработвани незаконосъобразно;

• личните данни трябва да бъдат изтрити от МЕБЕЛИ ДИМОВ с оглед спазването на правно задължение, произтичащо от правото на Република България или от правото на Европейския съюз.

3.5. В определени случаи потребителите имат право на преносимост на лични данни, отнасящи се за тях.

3.6. Потребителите има право да поискат от МЕБЕЛИ ДИМОВ да бъдат забравени и да се изтрият техните лични данни.

3.7. Потребителите имат право на жалба до надзорен орган за защита на личните данни.

Потребителите на Уебсайта могат да се възползват от тези права, освен ако не се докаже, че съществуват убедителни законови основания за обработването на лините данни, които имат предимство пред интересите, правата и свободите на субекта на данни, или за установяването, упражняването или защитата на правни претенции. При възразяване срещу обработването на лични данни за целите на директния маркетинг , то се прекратява незабавно.

Потребителите могат да се възпозват от тези права с попълване на следната Форма за оттегляне на съгласие и изпращането ѝ на e-mail адрес: privacy@mebelidimov.com .

4. Използване на „бисквитки“ /сookies/

4.1. МЕБЕЛИ ДИМОВ използва "бисквитки" или подобни технологии, за да анализира тенденциите, да администрират уебсайта, да следи движенията на потребителите около уебсайта и да събира демографска информация за нашата потребителска база като цяло. Потребителите могат да контролират използването на "бисквитки" на ниво браузър.

4.2. „Бисквитките“  т.нар. Cookies са идентификатори, който даден уеб сървър изпраща към вашия компютър, с които се управлява връзката към нашата страница по време на сесията. Те се инсталират чрез изискването, изпратено от сървъра на дадена уеб-страница към браузъра (например: Internet Explorer, Chrome), и е напълно „пасивна“ (не съдържа програми, зловредни или шпионски вируси и няма достъп до информацията от вашия компютър).В края на вашата интернет сесия тези Cookies се изтриват автоматично.

4.3. „Бисквитките“ не са вируси! Те използват формата на обикновен текст. Не са съставени от части от кодове, така че не могат да бъдат изпълнени и нито да се изпълняват самостоятелно. Следователно, не могат да бъдат дублирани или копирани в други мрежи, за да стартират или да се копират наново. Тъй като не могат да изпълнят тези функции, не могат да бъдат считани за вируси. „Бисквитките“ могат все пак да бъдат използвани за отрицателни цели. Тъй като съхраняват информация за предпочитанията, също и за историята на сърфирането на потребителите, както на определен сайт, така и на повечето други сайтове, „бисквитките“ могат да бъдат използвани като форма на Spyware (шпионски софтуер). Много анти-шпионски софтуери не са наясно с този факт и постоянно маркират „бисквитките“ да бъдат премахнати по време на процедурите за отстраняване / сканиране /анти-вирус / анти-шпионски софтуер.

4.5. Обикновено е възможно да изключите браузъра си от приемането на "бисквитки" или да го спрете да приема бисквитки от определен уебсайт.  Всички съвременни браузъри ви позволяват да промените настройките на "бисквитките". Обикновено можете да намерите тези настройки в менюто "опции", "настройки" или "предпочитания" на вашия браузър. За да разберете тези настройки, следните връзки може да са полезни или можете да използвате опцията "Помощ" в браузъра си за повече подробности:

  • Настройки на "бисквитките" в Internet Explorer тук: https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies#ie=ie-10
  • Настройки на "бисквитките" в Firefox тук: https://support.mozilla.org/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on-your-computer?redirectlocale=en-US&redirectslug=Cookies
  • Настройки на "бисквитките" в Chrome тук: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en&ref_topic=14666
  • Настройки на "бисквитките" в Safari тук: https://support.apple.com/kb/PH17191?locale=en_US
  • Ако се интересувате предимно от "бисквитки" на трети страни, генерирани от рекламодатели, можете да ги изключите, като отидете на уебсайта "Вашият избор онлайн" тук: http://www.youronlinechoices.com/bg/

4.6. Дали Cookies въобще да бъдат получавани, можете да управлявате сами чрез настройките за сигурност на Вашия браузър, като предварително не приемете никакви Cookies или само по запитване, но също така трябва да уточните, че след всяко приключване на дадена сесия на браузъра, Cookies трябва да бъдат изтрити. В случай обаче, че не приемете Cookies, това би могло да доведе до ограничения на функциите на нашата интернет страница.

5. Видове „бисквитки“ на уебсайта mebelidimov.com

На нашия Уебсайт използваме следните видове „бисквитки“:

5.1. Необходими "бисквитки", които помагат да се направи уебсайтът използваем, като се разрешават основни функции като навигация на страници и достъп до различни части на Уебсайта. Уебсайтът не може да функционира правилно без тези "бисквитки".

5.2. Статистическите "бисквитки" помагат на собствениците на Уебсайта да разберат как посетителите взаимодействат с него, като събират и отчитат информация анонимно.

5.3. Маркетинговите "бисквитки" се използват за проследяване на посетителите между уебсайтовете. Целта е да се показват подходящи реклами, ангажирани с индивидуалния потребител и по-релевантни на неговите предпочитания.

6. Обработка на лични данни с цел маркетинг и реклама

6.1. Реклама

Този вид услуга позволява използването на потребителски данни за целите на рекламната комуникация, показвани под формата на банери и други реклами въз основа на интересите на потребителите на нашия сайт. Това не означава, че за тази цел се използват всички Лични данни. Информацията и условията за използване са показани по-долу.

Някои от изброените по-долу услуги могат да използват "бисквитки", за да идентифицират потребителите или да използват техниката за повторно насочване на поведението, т.е. да показват реклами, пригодени към интересите и поведението на потребителя, включително тези, открити извън mebelidimov.com. За повече информация, моля, проверете правилата за поверителност на съответните услуги.

Рекламната и маркетингова дейност на МЕБЕЛИ ДИМОВ е възложена на външна маркетингова агенция. Същата фирма е договорно задължена да използва генерираните от потребителите данни само за извършване на дейностите по договор.

6.2. Статистика и анализ

Когато достъпите и използвате нашата интернет страница, ние получаваме информация, която  използваме само за статистически цели и за защита от неправомерен достъп до предлаганото от нас съдържание в интернет. Това ни помага да съобразяваме и оптимизираме нашaтa интернет страницa според потребностите на потребителите и да подобряваме услугите и продуктите, които предлагаме.

Не създаваме лични профили на отделните ползватели на страницата. В тази връзка използваме следните, получени при ползването обобщени статистически данни: страница, от която е потърсен достъп до съответния файл, име на файла, дата и час на достъпа, обем на трансферираната информация, статус на достъп, (трансфериране на файл, файлът не е намерен и т.н.), описание на типа на ползвания уеб браузър, населено място, откъдето е направен достъпа, време за престой на страницата, брой разгледани страници, страница, от която е напуснат сайта и анонимизиран IP адрес (посредством програмата Google Analytics).

Google Analytics е услуга за уеб анализ, предоставена от Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; "Google"). Google използва събраните данни, за да проследява и изследва използването на уебсайта ни, да подготвя отчети за своите дейности и да ги споделя с други услуги на Google. Използваме Google Анализ на нашия уеб сайт за анонимно отчитане на използването на сайта и за рекламиране на сайта. Google може да използва събраните данни, за да контекстуализира и персонализира рекламите на собствената си рекламна мрежа. Място на обработка на вашите лични данни: Съединените американски щати.

Моля запознайте се с Условията за поверителност  на Google тук: https://policies.google.com/privacy?hl=en

Ако искате да откажете Google Analytics  да проследява вашето поведение на нашия сайт, моля направете го тук: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

Управлението, настройването, анализът и отчитането на резултатите от сайта mebelidimov.com се извършва от партньор на МЕБЕЛИ ДИМОВ. Същият е договорно задължен да използва генерираните от потребителите данни само за извършване на дейностите по договор.

6.3. Фейсбук маркетинг

На нашия уебсайт mebelidimov.com имаме интегрирани компоненти на социалната мрежа Facebook. Социалната мрежа е място за социални срещи в интернет, онлайн общност, която обикновено позволява на потребителите да общуват помежду си и да взаимодействат във виртуално пространство. Социалната мрежа може да служи като платформа за обмен на мнения и опит или да даде възможност на интернет обществото да предоставя лична или свързана с бизнес информация. Facebook позволява на потребителите на социални мрежи да включват създаването на частни профили, да качват снимки и да осъществяват мрежа чрез заявки за приятелство.

Функциониращата компания на Facebook е Facebook, Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, САЩ. Ако човек живее извън Съединените щати или Канада, администраторът е Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Дъблин 2, Ирландия.

При всяко включване в една от отделните страници на този интернет уебсайт, който се управлява от администратора и в който е интегриран компонент Facebook (plugins на Facebook), се включва автоматично уеб браузърът на информационната технология на субекта на данните, за да изтегли показването на съответния Facebook компонент от Facebook чрез компонента Facebook. Преглед на всички приставки на Facebook може да бъде достъпен под https://developers.facebook.com/docs/plugins/. По време на тази техническа процедура Facebook е уведомен за това, коя конкретна страница на нашия уебсайт е посетен от субекта на данните.

Ако потребителят е влязъл във Facebook и достъпи нашия уебсайт, то Facebook получава информация и за целия период на пребиваване на нашия интернет сайт - коя специфична подстраница на нашия сайт е била посетена. Тази информация се събира чрез и се асоциира със съответния профил във Facebook на субекта на данните. Това се осъществява независимо от това дали субектът на данни кликне върху компонента Facebook или не. Ако такова предаване на информация на Facebook не е желателно от потребителя, то той или тя може да предотврати това чрез излизане от своя акаунт във Facebook, преди да достъпи нашия уебсайт.

Ръководството за защита на данните, публикувано от Facebook, предоставя информация за събирането, обработката и използването на лични данни от Facebook. Освен това се обяснява какви възможности за настройка Facebook предлага, за да защити поверителността на субекта на данните. Налице са и различни опции за конфигуриране, които позволяват премахването на предаването на данни във Facebook. Тези приложения могат да бъдат използвани от потребителите, за да се премахне предаването на данни във Facebook.

Моля, запознайте се с него тук: https://facebook.com/about/privacy/

6.4. Ремаркетинг и поведенческо насочване

На сайта mebelidimov.com, администраторът е интегрирал услугите за ремаркетинг на Google и Facebook.

Ремаркетингът на Google (Google Remarketing) е функция на Google AdWords, която ни позволява  да показваме реклами на потребители на интернет търсачката, които преди това са пребивавали на нашата интернет страница. Следователно, интегрирането на ремаркетинга в Google позволява на нас като рекламодател  да създаваме релевантни потребителски реклами и по този начин показва подходящи реклами на заинтересовани потребители на интернет. Операторската компания на услугите за ремаркетинг на Google е Google Inc., 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, Съединени американски щати.

Целта на ремаркетинга в Google е показването на реклами, свързани с интересите на потребителите. Ремаркетингът на Google ни позволява да показваме реклами в мрежата на Google или на други партньорски уебсайтове, които се основават на индивидуални нужди и съответстват на интересите на нашите потребители.

На интернет страницата си използваме услугите Facebook Conversion Pixel и Facebook Remarketing. Посредством Facebook Conversion Pixel ние и социалната мрежа Facebook разбираме, че някой е кликнал върху нашата Facebook реклама и е бил пренасочен към нашата интернет страница, без да можем да определим какви други страници е заредил. Информацията, събрана с помощта на Facebook Conversion Pixel, е предназначена за изготвянето на статистики за успешността и използването на нашите реклами във Facebook. Въпреки това ние не събираме и не получаваме информация, която позволява потребителите да бъдат персонално идентифицирани.

С технологията Facebook Remarketing към потребителите, които са посетили нашия сайт може да бъде насочена целева реклама, когато потребителят влезе в профила си във Facebook. Въпреки това ние не събираме данни и не следим на кои потребители на Facebook действително се показват целеви реклами. И тук нямаме възможност за идентифициране  на отделни потребители, а данните са обобщени и анонимизирани.

Моля, прочетете повече информация относно целите и обхвата на събирането и обработката на Вашите лични данни от Facebook, както и възможностите за настройки с цел  защита на личната Ви неприкосновеност във Facebook, като направите справка с политиката за данни на Facebook тук: https://www.facebook.com/policy.php.

Управлението, извършването, анализът и отчитането на тези дейности се извършва от партньор на МЕБЕЛИ ДИМОВ. Същият е договорно задължен да използва генерираните от потребителите данни, само за извършване на дейностите по договор.

7. Предоставяне на лични данни чрез контактната форма на сайта

Нашият уеб сайт съдържа функционалност, която позволява бърз електронен контакт с МЕБЕЛИ ДИМОВ, посредством изпращане на имейл адрес, както и директна комуникация с нас по телефон. Ако даден субект на данни се свърже с нас чрез електронна поща или чрез контактната форма на сайта, личните данни, предавани от субекта на данни, се съхраняват автоматично. Такива лични данни, предавани на доброволен принцип от субект на данни на администратора на данни, се съхраняват с цел обработка или обратна връзка със субекта на данните. Няма прехвърляне на тези лични данни на трети страни, освен ако това не е необходимо за извършване на поръчка, коригиране на информация за доставка или поръчка, издаване на платежен документ, рекламация, искане на замяна или връщане на продукт, както и за предоставяне на административни и контролни органи, които имат право да я получат.

Със собственоръчното попълване на формата за контакт с необходимите лични данни, потребителят ни разрешава да използваме тези данни за гореописаното. Събираме следните лични данни: имена, имейл адрес, текстово съдържание на съобщението, както и прикачени файлове, Ip адрес и дата и час на комуникацията.

8. Защита на лините данни на Потребителите

МЕБЕЛИ ДИМОВ активно следи и налага стандартите за защита на информацията на своите потребители. Това става чрез:

  • Ограничаване на предоставения достъп до информация само до онези служители, които се нуждаят от това за предоставяне на услуги на Потребителя;
  • Подписване на договорите за поверителност от служителите;
  • Подписване от партньори и външни компании, поканени за изпълнение на конкретни функции на договорите за поверителност и споразумения относно неизползването на такава информация за неразрешени цели;
  • Криптиране на данни за плащания, като например номера на кредитни карти, използващи технологията SSL, чрез използването на нашите доставчици на услуги за третиране на трети страни;
  • Съхраняване на личната информация, получена от потребителя в криптирана форма, на защитени компютри, защитени от неразрешен достъп.

9. Информация относно Администратора на лични данни

Наименование: МЕБЕЛИ ДИМОВ ООД

ЕИК/БУЛСТАТ : 118546552

Седалище и адрес на управление: гр. Силистра, ул. Тутракан 4

E-mail: privacy@mebelidimov.com

Номер на удостоверение за администратор на личните данни № -------

Длъжностно лице по защита на личните данни:

10. Информация относно компетентния надзорен орган

Наименование: Комисия за защита на личните данни

Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2

Данни за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2

Телефон:02 915 3 518

Email: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg

Уеб сайт: www.cpdp.bg